Nastreľovanie náušníc - úvod

Náušničky pre bábätko – pre a proti

Náušničky v útlom veku alebo až neskôr? Vo vašich predstavách vás procedúra prepichnutia ušiek určite odrádza, pretože svoje dievčatko nechcete vystaviť možnému utrpeniu. Možno vám prepichli uši už v útlom veku a vôbec si na to nepamätáte, no možno ste si nechala urobiť dierky do uší v puberte či dospelosti ihlou alebo kanylou a preto dobre viete, že to nebola žiadna prechádzka ružovou záhradou.

Pozrime sa bližšie na dôvody pre a proti prepichnutiu ušiek:

Pre prepichnutie ušiek v útlom veku

Malinké bábätko si veľa neuvedomuje a preto sa vopred nestresuje, čo je obrovskou výhodou v porovnaní so staršími detičkami. Prítomnosť cudzej osoby mu vôbec neprekáža, pri naznačovaní dierok na ušká neprotestuje a ani samotné nastreľovanie náušníc poriadne nevníma. Z praxe dobre vieme, že na nastrelenie náušničiek do minútky zabudne. Dieťatko si prítomnosť nastrelených náušníc vôbec neuvedomuje a preto nemá tendenciu sa za ne chytať či ťahať a pravdepodobnosť zanesenia infekcie do čerstvo prepichnutého uška je vďaka tomu minimálna. 

Rolu tu samozrejme hrá aj praktickosť, kedy okoloidúci pri pohľade do kočiara ihneď rozpozná, či v ňom leží dievčatko alebo chlapček. Určitý tlak občas vyvíjajú novopečené babičky, ktoré si prajú dodržiavať kultúrne tradície a už dopredu vyberajú náušnice pre bábätká. 

Všetky tieto dôvody, vrátane nášho odporúčania, hovoria v prospech neodkladania celej akcie.

Proti prepichnutiu ušiek v útlom veku

Niektorí rodičia sa rozhodnú s prepichnutím ušiek počkať, pretože chcú zážitok so svojimi malými slečnami zdieľať, poradiť im pri výbere svojho prvého šperku a stáť po ich boku pri zákroku samotnom. Je to príjemná predstava, verte však, že päťmesačné bábätko znesie takýto zákrok oveľa lepšie, než troj či desať ročné dievčatko.

Recenzie spokojných klientov

Máte otázku? Pošlite nám správu.