Nastreľovanie náušníc - úvod

Keď ušká zčervenajú nebodaj sa zapália

Po nastrelení náušníc k zápalovým procesom takmer vôbec nedochádza. Náušnica sa nastreľuje sterilná a vďaka tomu, že je dierka v presnej veľkosti náušnice, je invázia infekcie pozdĺž dierky značne obmedzená. Infekcia sa môže zaniesť po niekoľkých týždňoch od nastrelenia zo špinavých rúk alebo pri výmene za iné náušnice.

 

Sčervenanie ušiek v mieste vpichu

Náušnicu z ucha určite nevyberajte.

Sčervenanie je v prvých dňoch po nastrelení úplne bežné. Tento prejav ľahkého podráždenia sa môže náhle objaviť aj v priebehu prvého roku. Vtedy stačí pár kvapiek materského mlieka alebo repíkový či harmančekový vývar a tri krát za deň potrieť miesto, kde je náušnica a následne s ňou pootočiť.

Pokiaľ však sčervenanie pokračuje a pridá sa aj bolesť a opuch, tak už dochádza k vzniku zápalového procesu.

Zápal ušiek v mieste vpichu

Ak sa do druhého dňa pridá aj bolesť či opuch, dochádza k vzniku zápalového procesu. Pod ozdobnú časť náušnice a pod uzatváraciu poistku naneste dezinfekčnú alebo zinkovú mastičku a pootočte náušnicou. Tento proces opakujte tri krát za deň, v priebehu jedného dňa by ste mali pozorovať výrazné zlepšenie.

Pokiaľ sa stav do ďalšieho dňa nelepší, naopak zhoršuje, je potrebná konzultácia s lekárom. Zrejme sa bude jednať o bakteriálnu infekciu a liečba zápalu bude pokračovať predpísanou antibiotickou masťou.

Ani počas zápalu náušnicu z ucha nevyberajte, už by sa vám ju nepodarilo vrátiť naspäť. Bežný zápal sa dá preliečiť aj za prítomnosti náušnice. Náušnicu vytiahnite iba v prípade dlhotrvajúceho komplikovaného zápalu.

Recenzie spokojných klientov

Máte otázku? Pošlite nám správu.